Met het almaar groeiende aantal elektrische voertuigen op de weg en de druk van regeringen om de voertuigemissies uiterlijk tegen 2050 tot nul te reduceren, is er grote behoefte aan efficiëntere laadoplossingen.

Zoals uit diverse consumentenstudies blijkt, hangt de acceptatie van elektromobiliteit in grote mate af van de beschikbaarheid en de duur van het oplaadproces. DC-laadstations met hoog vermogen zijn het antwoord op deze eisen vanuit de markt. Nu al kan een doorsnee elektrisch voertuig ongeveer 80% van zijn batterijcapaciteit opladen in minder dan 10 minuten. Dit is vergelijkbaar met het tanken van een conventionele auto met een verbrandingsmotor.

Als marktleider in vermogenselektronica helpt Infineon u energiezuinige DC snellaadontwerpen te realiseren. Profiteer van een van de meest uitgebreide, gebruiksklare one-stop product- en ontwerpportfolio's op de markt, die het volledige gamma van stroomconversie, microcontrollers, beveiliging, hulpvoeding en communicatie omvat.

Geavanceerde oplossingen, van besturing en detectie tot beveiliging en connectiviteit op het hoogste niveau

Voor DC EV laadontwerpen tot 150 kW, bieden Infineon's discrete producten de beste prijs/prestatie verhouding. Hiertoe behoren de 600 V CoolMOS™ SJ MOSFET P7- en CFD7-families, 650 V IGBT TRENCHSTOP™ 5 en 1200 V CoolSiC™ MOSFET. De ongeëvenaarde voordelen van onze CoolMOS™ en CoolSiC™ MOSFET's zijn onder meer hoogfrequente werking, hoge vermogensdichtheid en lagere schakelverliezen, waardoor u in elk acculaadsysteem een hoog rendement kunt bereiken. Ons assortiment hoogspanningsschakelaars wordt gecompleteerd door 650 V en 1200 V CoolSiC™ Schottky-dioden. Aangezien elke schakelaar een driver nodig heeft, en elke driver moet worden aangestuurd, bieden wij ook de bijpassende EiceDRIVER™ gate driver aan, evenals XMC™ en AURIX™ microcontrollers voor EV laadontwerpen. OPTIGA™-producten vervolledigen het portfolio en verzekeren de bescherming en beveiliging van gegevens. Laders met een vermogen van meer dan 50 kW worden meestal gebouwd met IGBT's CoolSiC™ MOSFET's en diode-vermogensmodules, bv. CoolSiC™ Easy Modules, IGBT EconoPACK™ en de IGBT EconoDUAL™-familie. Laadpalen met een vermogen van meer dan 100kW worden gewoonlijk modulair gebouwd met gestapelde subeenheden. Deze subeenheden hebben nu al een capaciteit van 20-50 kW elk en zullen in toekomstige ontwerpen nog verder gaan.

1200 V CoolSiC™ MOSFET Module

De EasyDUAL™ 2B 1200 V, 6 mΩ halfbrugmodule met CoolSiC™ MOSFET, NTC-temperatuursensor en PressFIT-contacttechnologie zorgt voor de hoogste efficiëntie voor minder koelinspanningen, een hogere werkfrequentie en een hogere vermogensdichtheid.

Koop nu

CoolSiC™ 1200 V SiC sleuf MOSFET

De CoolSiC™ SiC MOSFET van 1200 V, 30 mΩ in TO247-4 is ideaal voor DC-DC-omvormers of DC-AC-omvormers. Het biedt in vergelijking met traditionele op silicium (Si) gebaseerde schakelaars de laagste poortlading en apparaatcapaciteitsniveaus, geen omgekeerde terugwinningsverliezen van de interne diode van de commutatiewerende behuizing, temperatuuronafhankelijke lage omschakelingsverliezen, en drempelvrije on-state karakteristiek. 

Koop nu

650 V CoolSiC™ MOSFET

De IMW65R048M1H CoolSiC™ MOSFET 650 V is geoptimaliseerd om geen compromissen te sluiten bij het verkrijgen van zowel de laagste verliezen in de toepassing als de hoogste betrouwbaarheid in werking. Deze SiC MOSFET wordt geleverd in een TO247 3-pins pakket met kosteneffectieve prestaties, vermindert de complexiteit en maakt een kleinere systeemgrootte mogelijk.

Koop nu

EiceDRIVER™ Compact

Elke schakelaar heeft een stuurprogramma nodig, en het juiste stuurprogramma maakt het verschil. De EiceDRIVER™ Compact isolated driver familie (d.w.z. 1ED31xx) is beschikbaar met Miller clamp of aparte uitgangsfunctie. Hij biedt versterkte isolatiemogelijkheden (VDE-11 & UL 1577) en een hoge stroomcapaciteit (14 A / 9 A).

Koop nu

32-bit TriCore™ AURIX™ microcontroller

De AURIX™ microcontroller TC3xx familie met zijn tot hexa-core krachtige architectuur en zijn geavanceerde functies voor connectiviteit, beveiliging en functionele veiligheid, is bij uitstek geschikt voor een breed scala aan auto- en industriële toepassingen, zoals boordladers en DC-DC converters.

Koop nu

XENSIV™ sensoren

De Infineon stroomsensoren bieden nauwkeurige en stabiele stroommeting tot 120 A. Wij bieden acht verschillende afgeleiden 25A, 50A, 75A en 120A - zowel standaard als UL-gecertificeerde versies. De sensoren zijn bestemd voor gebruik in industriële hoogspanningsapplicaties zoals elektrische aandrijvingen, fotovoltaïsche omvormers, voedingen of batterijbeheersystemen.

Koop nu

BOARDEN

REF-DAB11KIZSICSYS voor CoolSiC™ MOSFET

De REF-DAB11KIZSICSYS is een CLLC resonante DC/DC converterkaart die tot 11 kW bij 800 V uitgangsspanning kan leveren. Met zijn uiterst efficiënte bidirectionele stroomcapaciteit en zachte schakelkarakteristieken is het de ideale bouwsteen om het snelle prototype-ontwerp van om het even welke EV-lader en ESS-project te versnellen. Dit referentieontwerp biedt een complete set ontwerpbestanden die is gebaseerd op volledig gekarakteriseerde hardware (nog niet te koop). Dit bewijst dat CoolSiC™ MOSFET's zoals de IMZ120R030M1H, aangedreven door 1EDC20I12AH, de perfecte keuze zijn om kosteneffectieve vermogensdichtheid te combineren met de hoogste betrouwbaarheid.

Koop nu

SYSTEEM DIAGRAM: eV-lader van 50 tot 350 kW